Ga naar de inhoud

Kleding

Kleding om mee te survivalrunnen moet vooral lekker zitten en niet te wijd zijn. Kleding beschermt je tegen kou en schaafplekken van touwen, netten of bijvoorbeeld braamstruiken. Daarom loop je altijd in een lange tight en zorg je ervoor dat ook je enkels bedekt zijn. Je bovenkleding pas je aan aan de temperatuur: een (hardloop)shirt dat vies mag worden, met daaronder een thermo-shirt voor wanneer het koud is.

Hardloopschoenen met extra profiel, zoals trailschoenen, zijn bij uitstek geschikt voor survivalrun. Het materiaal moet extra sterk zijn omdat je schoenen nogal wat te verduren krijgen met al die touwen en netten. Laat je vooral adviseren bij een sportwinkel of bij je vereniging.

Als je het erg koud hebt draag dan een muts, col en handschoenen die je makkelijk van je handen kunt schuiven. Klimmen met handschoenen is niet aan te raden. Je ziet veel survivalrunners dit praktisch oplossen met afgeknipte sokken als handschoenen. Niet mooi, wel handig!

Bij de Dinkel Survival Runners hebben we onze eigen shirts, leggings en jacks. Deze kan je als lid aanschaffen via Nienke, en binnenkort via deze website.

Veilige sportomgeving

Als vereniging doen wij ons uiterste best om een omgeving te creëren waarbinnen iedereen zich comfortabel en veilig voelt.

Er zijn gedragscodes opgesteld voor sporters, trainers, scheidsrechters en bestuurders. Leden worden op de hoogte gebracht van de gedragscodes in het aanmeld formulier, daarnaast is er voor alle vrijwilligers een intake gesprek waar dit ter sprake komt.

Alle leden en vrijwilligers moeten ingeschreven zijn bij de survivalrunbond zodat zij vallen onder het tuchtrecht van de bond en daarnaast een aanvullende ongevallen verzekering hebben.

Het bestuur moet in het bezit zijn van een VOG (verklaring omtrent gedrag) van alle vrijwilligers die niet ouder is dan 5 jaar. Deze kan het bestuur kosteloos aanvragen met goedkeuring van de vrijwilliger.

Intakebeleid vrijwilligers

Voordat vrijwilligers, zoals bestuurders en trainers, worden aangenomen willen we graag het volgende regelen:

  • Voeren van een kennismakingsgesprek
  • Inschrijven bij de bond
  • In het bezit zijn van een VOG
  • De gedragscodes doornemen

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

De VCP is het eerste aanspreekpunt binnen de sportorganisatie voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De VCP is er voor iedereen binnen de organisatie; sporters, ouders, trainers, toeschouwers, bestuurders, etc. De VCP kan het thema in de organisatie bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten.

Bij de DinkelSurvivalRunners zijn de vertrouwenscontactpersonen:

  • Pam Huisintveld – +31 (0)6 – 43 76 83 70
  • Karin Willen – +31 (0)6 – 20 13 79 98

Als er iets mis gaat

Bij de DSR

Mocht er iets mis gaan dan is de vertrouwenspersoon het eerste aanspreekpunt. Zaken als grensoverschrijdend gedrag, gebruik van doping of match-fixing altijd melden!

Binnen onze club zijn we momenteel nog bezig met het opleiden van VCPs.

Vertrouwenscontactpersoon bij de Survivalrun Bond Nederland

Zoek je liever contact met iemand die iets meer afstand heeft tot de club en haar leden, maar die wel een band heeft met onze sport, dan kun je contact opnemen met de vertrouwencontactspersoon van de SBN, Marloes Boersma. Marloes is telefonisch bereikbaar op 06-25030676.

Liever anoniem?

Daarnaast kun je nog contact opnemen met het Centrum Veilige Sport Nederland (onderdeel van NOC*NSF), waar je ook anoniem melding kunt maken van een incident, mocht je dat liever willen.

Uitschrijven

Uitschrijving lidmaatschap DSR

Via onderstaand formulier kun je je uitschrijven bij de DinkelSurvivalRunners. We vinden het erg jammer in het geval je je lidmaatschap daadwerkelijk wilt opzeggen, maar daar zijn ongetwijfeld goede redenen voor.

In onderstaand formulier kun je nog opmerkingen over de vereniging achterlaten. Omdat we in principe alle (contact)gegevens van oud-leden verwijderen, zullen we je ook nog vragen of we enkele contactgegevens mogen bewaren voor toekomstige activiteiten voor oud-leden.

Wisselen lidmaatschapsvorm

Wil je alleen maar (tijdelijk) switchen tussen het trainend en rustend lidmaatschap, mail dan naar info@dinkelsurvivalrunners.nl