Ga naar de inhoud

Kleding om mee te survivalrunnen moet vooral lekker zitten en niet te wijd zijn. Kleding beschermt je tegen kou en schaafplekken van touwen, netten of bijvoorbeeld braamstruiken. Daarom loop je altijd in een lange tight en zorg je ervoor dat ook je enkels bedekt zijn. Je bovenkleding pas je aan aan de temperatuur: een (hardloop)shirt dat vies mag worden, met daaronder een thermo-shirt voor wanneer het koud is.

Hardloopschoenen met extra profiel, zoals trailschoenen, zijn bij uitstek geschikt voor survivalrun. Het materiaal moet extra sterk zijn omdat je schoenen nogal wat te verduren krijgen met al die touwen en netten. Laat je vooral adviseren bij een sportwinkel of bij je vereniging.

Als je het erg koud hebt draag dan een muts, col en handschoenen die je makkelijk van je handen kunt schuiven. Klimmen met handschoenen is niet aan te raden. Je ziet veel survivalrunners dit praktisch oplossen met afgeknipte sokken als handschoenen. Niet mooi, wel handig!

Bij de Dinkel Survival Runners hebben we onze eigen shirts, leggings en jacks. Deze kan je als lid aanschaffen via Nienke, en binnenkort via deze website.

voorbeeld kleding