Ga naar de inhoud

Nieuwsbrief 2 – april 2019

Op 14 en 28 maart hebben wij met de gemeente Losser om tafel gezeten om knopen door te hakken over onze toekomstige sportaccommodatie. De voorlopige uitkomst is dat de gemeente zich in gaat zetten zodat wij gebruik kunnen maken van een sportterrein aan de Smalmaatstraat. Doordat de kosten voor de inrichting van het terrein in verband met geldende wet- en regelgeving hoger uitvallen dan wij aanvankelijk verwacht hadden, heeft de gemeente de intentie geuit om te kijken of men kan bijdragen in de meerkosten die zijn gemoeid bij het realiseren van onze hindernissen in houten constructies – onze nu al fameuze ‘bokken’ en ‘geiten’!

Op dinsdag 16 april hebben we daarnaast een informatieavond gehouden voor onze leden van het eerste uur om hen bij te praten over de laatste stand van zaken. Hierbij ging het met name over bovengenoemde ontwikkelingen in verband met de gemeente, als ook het inzichtelijk maken van de taken die de komende tijd voor ons liggen, inclusief het verdelen van verantwoordelijkheden.

Daarnaast zijn we een goed eind op weg met het design voor onze nieuwe trainingsbroeken, en was er een update van de sponsorcommissie over commerciële partijen die ons financieel ondersteunen. Ook enkele fondsen, waaronder het Rabo Coöperatiefonds, de Losserse Ondernemers Club (LOC) en het Ketelhuisfonds zijn we erg dankbaar voor het genereus steunen van ons initiatief!

Daarna hebben we op dinsdag 23 april onze directe noabers, dat wil zeggen: omwonenden en andere partijen rondom het sportpark aan de Smalmaatstraat (o.a. tennisvereniging LTC, de eigenaar van de tennishal, café Heijdemann), geïnformeerd over onze plannen. Bezorgdheid vanuit de buurt omtrent eventuele parkeeroverlast en lichtvervuiling hebben we op deze avond grotendeels weg kunnen nemen, aangezien we bij onze inrichting alleen met oriëntatieverlichting gaan werken en zelf allemaal uit de buurt komen. Hierdoor zullen de meeste sporters eerder hardlopend of fietsend dan met de auto naar ons sportterrein komen.

Tweede Paasdag-loopje

Op maandagochtend 22 april hebben leden van de DSR tevens een loopje gehouden in het buitengebied van de gemeente Losser.

Vooruitblik:

De komende weken gaan wij:

  • Ondersteunen of vlammen bij de Outdoor Challenge Run op het Hulsbeek (5 mei)
  • Publiceren in lokale media
  • Sponsoren benaderen
  • Naar nog meer sprokkelbosjes op zoek
  • Alvast materialen verzamelen die nodig zijn voor ons sportterrein
  • Rick bedanken voor de 6 spanbanden die hij op de kop heeft weten te tikken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *