Ga naar de inhoud

Survivalrun beleven

Afgelopen woensdag, 29 september, hebben we met de trainers bij elkaar gezeten om een plan te maken voor komend seizoen. Na 1 1/2 jaar fanatiek trainen zijn er veel leden die nog nooit een wedstrijd hebben gedaan. Het is tijd om dit te veranderen en gezellig samen survivalruns te gaan beleven!

We hebben 4 wedstrijden uitgekozen: Neede (23/24-10-2021), Beltrum (9-1-2022), Kootstertille (13-3-2022), Harreveld (19-06-2022) om samen naartoe te werken. Hoe gaaf zou het zijn als we telkens met een grote groep aan de start staan en elkaar naar de finish slepen. Zet deze weekenden dus vast in je agenda!

Met 4 wedstrijden in het jaar kunnen Nienke en Skip met de trainingsschema’s zorgen dat we telkens zo fit mogelijk aan de start staan. Naast trainen naar deze doelen is er nog meer dat, mede op basis van feedback, we graag willen proberen:

  • Er zit een cyclus van 4 weken (licht, middel 1, middel 2 en zwaar) in de training schema’s. In de eerste 3 weken komen meer krachtoefeningen (zoals de training schema’s van Skip) en is de laatste week meer als een wedstrijd (zoals de schema’s van Nienke). De schema’s in de eerste 3 weken zijn tijd gebonden, de trainer beslist wanneer we een gezamenlijke cooling-down gaan doen. Dus harder lopen om nog een blokje af te krijgen! In de 4e week gaan we allemaal zonder te smokkelen proberen het gehele schema af te maken.
  • Voor de fanatiekere atleten komt op de dinsdag een langer gezamenlijk deel. Met warming-up en bijvoorbeeld nog een interval training. Hier kan iedereen naar keuze aan deelnemen. Met de overige atleten wordt dan een 1/2 uurtje later begonnen. Op deze manier moet het voor iedereen haalbaar zijn om aan de gezamenlijke warming-up en cooling-down mee te doen!

De trainingen zien er dan dus als volgt uit:

Dinsdag Donderdag Zondag
19:00Aanvang fanatieke groep
(gezamenlijke deel 45 minuten)
19:00Aanvang training
(gezamenlijke deel ongeveer 30 minuten)
10:00Aanvang training (komen en gaan naar behoefte)
19:30Aanvang overig (inclusief schoapkes)
(gezamenlijke deel 30 minuten)
20:50 (uiterlijk)Gezamenlijke afsluiting20:50
(uiterlijk)
Gezamenlijke afsluiting12:00
(uiterlijk)
Einde training
Nieuwe trainingstijden die in gaan in op 1 oktober!

Namens de trainers veel plezier en aan de bak!