Ga naar de inhoud

Survivalrun is een veelzijdige buitensport die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Het weerstaan van water, wind en de kou kosten extra kracht tijdens een survivalrun.Een survivalrun gaat altijd door: zomer en winter!Survivalrun is een veelzijdige buitensport die hardlopen combineert met hindernissen. Het is een uitdagende sport waarbij kracht, conditie, souplesse, techniek en doorzettingsvermogen belangrijk zijn. Want naast het lopen en de hindernissen speelt ook de ‘strijd tegen de elementen’ een belangrijke rol. Het weerstaan van water, wind en de kou kosten extra kracht tijdens een survivalrun.

Een survivalrun gaat altijd door: zomer en winter!

Tijdens een survivalrun leg je een grotendeels onverhard parcours hardlopend af. Paden, sloten, bossen, weilanden en af en toe een stukje asfalt. Onderweg neem je natuurlijke en opgebouwde hindernissen. Natuurlijke hindernissen zijn bijvoorbeeld duikers, omgevallen bomen en water. De opgebouwde hindernissen kunnen balken, netten, touwen, pakladders en allerlei combinaties ervan zijn. Ook boogschieten, houthakken en kajakken kun je tegenkomen tijdens een survivalrun.

Mudrun is for beauties, survivalrun is for beasts

Survivalrun is geen obstakelrun. Er zijn overeenkomsten zoals het lopen en het nemen van hindernissen. Maar voor de hindernissen bij survivalrun heb je techniek nodig. Zonder de juiste techniek ga je de eindstreep zeer waarschijnlijk niet halen.

Maar het grootste verschil is dat je bij een obstakelrun een hindernis mag doen en bij survivalrun een hindernis moet doen. Bij de start van een survivalrun krijg je een polsband om. Haal je een hindernis niet dan verlies je dit polsbandje. Het verliezen van het polsbandje zorgt voor straftijd, waardoor je in de uitslagen niet bovenin kan eindigen. Naast plezier in wat je doet, is behoud van het polsbandje dè uitdaging van een survivalrun.

Verder zijn obstakelruns meestal commercieel en worden SBN-survivalruns zonder winstoogmerk georganiseerd.