Ga naar de inhoud

Opleiding trainers

De bond kent op het moment 2 trainers opleidingen: Assistent Trainer Survivalrun en Basis Trainer Survivalrun. Bij de ATS opleiding ligt het accent op veiligheid en structuur. Hierbij mag je training geven onder begeleiding van een BTS trainer. De BTS trainer kan zelfstandig een training voorbereiden, uitvoeren en evalueren. De bond heeft als doelstelling het aantal opleidingen uit te breiden en regelmatig herhalingstrainingen te gaan aanbieden. Helaas is het nog niet zo ver. Door corona worden er op dit moment helemaal geen trainingen aangeboden.

In de tussentijd groeit de behoefte aan trainers binnen de vereniging. We willen gemotiveerde sporters wel de kans geven om trainingen te geven! Zolang de bond nog niet in de opleidingsbehoefte kan voorzien gaan we hier intern een, zo goed mogelijk, alternatief voor optuigen. Nieuwe trainers kunnen in 3 stappen zelfstandig training geven:

  1. Een (aantal) introductie trainingen met een ervaren trainer waarbij basistechnieken, veiligheid en structuur aan bod komen. Dit gaat onder leiding van Paul met ondersteuning van Patrick.
  2. Een aantal maanden meelopen met verschillende BTS trainers en een groepje beginners om zoveel mogelijk ervaring op te doen.
  3. Afleggen van een proeve van bekwaamheid met Patrick om te zien of de verse trainer de verantwoordelijkheid kan dragen.

Dus aan alle enthousiastelingen in de club, meld je aan als trainer! App naar Tom of mail met trainingen en we gaan kunnen nu echt aan de slag.

De senioren trainingen commissie